Din hund elsker også musik

masp

Vidste du, at mange hunde faktisk godt kan lide musik? At musik kan påvirke hunde ligesom det også påvirker os mennesker? Hvis du er glad for både musik og hunde, er det altså på ingen måde to ting, som står i modsætning til hinanden.

Der er forskel på, hvordan hunde reagerer på musik. Det kan komme an på både hundes race og dens personlighed. Har du fx en malteser, eller vil du gerne have det? Lær malteseren at kende her. Jo bedre du kender en hund, jo nemmere er det at finde ud af, om den kan lide musik. Læs meget mere her!

Musik spiller en rolle for både dyr og mennesker

Musik kan noget helt særligt, som det er svært at sætte ord på. Derfor er der mange, som elsker musik. Måske har du ikke tænkt over det før, men det gælder også andre racer end mennesket. Musik spiller også en særlig rolle i naturen – tænk bare på fx fuglene, som synger.

Mange dyr bruger lyde, som er en form for musik, til at kommunikere. På samme måde kan musik også virke beroligende på dyr på samme måde, som det gør for os mennesker. Det kommer selvfølgelig rigtig meget an på, hvilket noget musik du spiller. Er det musik med et højt tempo eller mere stille og afslappende musik?

Lær din hunds musiksmag at kende

Du kan forsøge selv at finde ud af, hvilket noget musik din hund godt kan lide. Det kan du gøre ved at lave forskellige eksperimenter derhjemme. Det kan du gøre på følgende måde: Forsøg at afspille forskellige typer musik for din hund. Hvordan er dens reaktion? De fleste hundeejere kender deres hund og dens kropssprog og signaler så godt, at de måske vil kunne se en reaktion i hunden til forskelligt musik.

Hvis du synes, det er spændende, kan du dykke ned i videnskaben bag. Der er lavet en del forskning, som handler om hundes reaktioner på musik. Bliv klogere på emnet ved at læse artikler fx på nettet.

Beroligende musik til din hund

På nettet kan du også finde musik, som er særligt kendt for at virke beroligende på hunde. Det eneste du skal gøre er at lave en simpel søgning på Google. Så vil du med høj sandsynlighed finde musik særligt til hunde.

Prøv at afspille noget af det musik for din hund. Det kan være, at det er en spændende oplevelse for den – for hunde kan også elske musik ligesom os mennesker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *