Sådan gør du dig mentalt klar til koncerten

masp

Skal du snart fremtræde med dine musiknumre foran et større publikum? Så er der ikke noget at sige til, at nerverne sidder helt uden på tøjet. Det er dog vigtigt at du gør noget for at kontrollere disse nerver, da du ellers kan blive alt for nervøs til at du kan gøre et godt stykke arbejde, når du står deroppe. 

Læs med her for nogle gode råd om hvordan du gør dig mentalt klart til din kommende koncert. 

Kvinde foran spejl

 

Gør noget ud af udseendet

Hvis du er meget nervøs for et kommende event som du skal spille til, så er det en god ide at gøre noget ud af ens udseende. Du kan for eksempel kigge på at få nogle kvalitets extensions sat i. Eller måske du blot skal et smut til frisøren for at få en flot ny frisure? Du kan også investere i at få lagt professionel makeup lige før koncerten? 

Det kan måske virke overfladisk for nogle, at man på denne måde lægger vægt på, hvordan det er vi ser ud. Men sandheden er at vi mennesker er meget visuelle væsener og de fleste af os får et ordentligt skud selvtillid, hvis vi føler at vi ser rigtig godt ud. 

Du ville jo heller ikke rende på en vigtig date i nogle afdankede gamle bukser og en løs t-shirt. Vis dig fra din bedste side og føl selvsikkerheden stige i dig, når du i hvert fald ved at du ser godt ud imens du står på scenen. 

Væn dig til at optræde foran andre

Hvis du endnu har lidt tid før den store koncert går i gang, så kan det være en god ide at sætte kræfter ind på at vænne sig til at optræde foran andre. Det kan for eksempel være dine venner og familiemedlemmer, som du starter ud med at synge eller spille foran. 

Du kan også hive dine instrumenter med ud på åben gade og give dig til at spille. Måske du endda kan tjene en skilling på at gøre dette? 

Det vigtigste er blot at du får mere erfaring med at optræde foran andre. Og så er det egentlig lige meget, hvem du optræder foran og i hvilken sammenhæng. 

trommer

Øv dit sæt igen og igen

Dernæst handler det naturligvis bare om at øve så meget, at ens numre sidder på rygraden. Hvis du er meget nervøs for din koncert, så er der også stor sandsynlighed for, at din hjerne ender med at lukke lidt ned, når du står deroppe foran hele publikummet. Det handler derfor om at have øvet sangene så meget, at din krop husker hvordan du skal synge eller spille, selvom din hjerne måske er et helt andet sted. På den måde kan du stadig få en god koncert. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *