Teksten til Regnvejrsdag i november

masp

Regnvejrsdag i november er en sang de fleste nok kender. Den går også nogle gange under titlen ”Jeg vil male dagen blå”. Sangteksten er af Ebba Munk. Sangen var med på den første LP fra 1978 som blev udgivet af Pia Raug. Hun er en dansk forfatter og sangerinde som altid har haft musikken som en del af sit liv. Den hed ”Hej lille drøm” og solgte mere end 50.000 eksemplarer. Det blev til en guldplade for det salg. Sangen er efterfølgende blevet sunget af forskellige kunstnere.

Beskrivelse af regnvejrsdag i november

Teksten har en meget klar opdelingen med et vers for hver farve, hvor alle vers starter og ender med ”jeg vil dagen (en farve)”. I teksten synges på farverne blå, gul, rød, grøn og hvid. Til sidst synges på lys som ikke er en farve, men er mængden af lys tilstede. Det kan beskrive den stemning hun synger om. Der er en af farverne der ikke rimes på, fordi hun synger grøn og i næste sætning flaskegrøn. Nogle af de ord som underbygger budskabet i teksten er: Solskinstribe, roser og franske anemoner. Solskinsstriben er f.eks. et billede på lyset som hun også synger om. De to blomster kan begge ses som billeder på liv, og rosen er symbol på kærlighed.

 

Teksten på sangen handler om hvordan man kan vælge at se på det positive i livet, selv om det måske regner. Det er en god sang at høre hvis man er lidt trist og har brug for opmuntring. Dens glade melodi underbygger den optimistiske og positive stemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *